Η βασική αρχή του οδοντιατρείου μας είναι οι ασθενείς μας να διατηρούν μια υγιή σχέση με τα δόντια τους. Ως εκ τούτου, προσφέρουμε υπηρεσίες Γενικής Οδοντιατρικής που έχουν σχεδιασθεί για να εξασφαλίσουν τη στοματική υγεία αλλά και να προλάβουν προβλήματα προτού γίνουν χειρότερα

Πραγματοποιούμε διεξοδική εξέταση και check-up με τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών συστημάτων ώστε να εντοπίσουμε ενδεχόμενα "κρυφά" προβλήματα, τα οποία στη συνέχεια θα συζητήσουμε μαζί σας. Το πραγματικό πλεονέκτημα επίσκεψης σε ένα οδοντιατρικό κέντρο με πλήθος ειδικών από όλες τις διαφορετικές οδοντιατρικές ειδικότητες είναι ότι μπορούμε να παρέχουμε μια ομαδική προσέγγιση, όπου είναι αναγκαίο.

Στο πλαίσιο της Γενικής Οδοντιατρικής προβαίνουμε σε όλες τις κλασικές θεραπείες της οδοντιατρικής, όπως είναι τα σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης (λευκά σφραγίσματα), η προσθετική που ασχολείται με την τεχνητή αποκατάσταση των απολεσθέντων δοντιών, η θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας κ.λ.π.

Χειρουργική στόματος
Η χειρουργική στόματος είναι το κομμάτι εκείνο της οδοντιατρικής που περιλαμβάνει μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες μπορεί να λάβουν χώρα στο περιβάλλον ενός εξωτερικού οδοντιατρείου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι διάφορες εξαγωγές δοντιών (απλές ή με τη χρήση χειρουργικών τεχνικών), η αφαίρεση σωφρονιστήρων (φρονιμιτών), διάφορες αναπλαστικές τεχνικές σκληρών και μαλακών ιστών κ.α.
Εμφράξεις (σφραγίσματα) σύνθετης ρτητίνης
Το σφράγισνα είναι μια οδοντιατρική αποκατάσταση που χρησιμοποιεί την σύνθετη ρητίνη σαν επανορθωτικό υλικό για την αποκατάσταση της λειτουργίας, της ακεραιότητα και της μορφολογίας που λείπουν από την δομή του δοντιού. Πλέον χρησιμοποίουνται στον κόσμο μόνο τα λευκά σφραγίσματα που είναι αισθητικά ίδια με τα υπόλοιπα δόντια.

Η θεραπεία του Σφραγίσματος

 1. Αρχικά πρέπει να αφαιρέσουμε τον τερηδονισμένο ιστό με την χρήση φρεζών έτσι ώστε να απομακρύνουμε όλο τον ιστό που έχει προσβληθεί από την τερηδόνα.
 2. Χρησιμοποιούμε ένα φαρμακευτικό υλικό που αποστειρώνει το δόντι από τους μικροοργανισμούς και απομακρύνει την σκόνη που έχει δημιουργηθεί από το τρόχισμα.
 3. Ένας ειδικός συγκολλητικός παράγοντας χρησιμοποιείται για να μπορέσει να συγκολληθεί η ρητίνη πάνω στο δόντι.
 4. Προσθέτουμε την ρητίνη μέσα στην κοιλότητα που έχουμε προετοιμάσει και την διαμορφώνουμε κατάλληλα έτσι ώστε να πάρει την αρχική ανατομία του δοντιού, που είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία και την αισθητική ειδικά στα πρόσθια δόντια. Αμέσως μετά το ραντεβού είναι δυνατόν ο ασθενής να αισθάνεται λίγο περίεργα το δόντι του, όμως αυτό είναι φυσιολογικό και έπειτα από λίγο το συνηθίζει. Μπορεί να υπάρξει και μια ευαισθησία η οποία είναι επίσης φυσιολογική και η οποία μειώνεται όσο περνάει ο καιρός. Αν υπάρξει οποιαδήποτε ανησυχία τότε ο οδοντίατρός σας θα μπορέσει να σας βοηθήσει και να εξετάσει το θέμα. Ο ασθενής έπειτα από την θεραπεία θα είναι ικανός να φάει και να πιει χωρίς τον φόβο του αν θα πονέσει ή αν αισθανθεί το οτιδήποτε.

Στοματική υγιεινή
Η σωστή στοματική υγιεινή μας εξασφαλίζει στόμα υγιές και ευχάριστη αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι:

 • Τα δόντια σας είναι καθαρά και χωρίς υπολείμματα
 • Τα ούλα σας είναι ροζ και δεν ματώνουν με τη βούρτσα ή με το νήμα
 • Η αναπνοή σας δεν είναι μόνιμο πρόβλημα

Εάν τα ούλα σας πονάνε ή ματώνουν με την οδοντόβουρτσα ή το νήμα και εάν η αναπνοή σας είναι μονίμως δυσάρεστη, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας: κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας υποδείξει τους τρόπους για να φροντίζετε σωστά τα δόντια σας και να σας επισημάνει τα σημεία του στόματός σας που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή στο βούρτσισμα και στο καθάρισμα με νήμα.

Τί πρέπει να κάνω;

Η συστηματική και σωστή στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα δόντια και τα ούλα σας. Τα υγιή δόντια όχι μόνο σας κάνουν να φαίνεστε και να νιώθετε καλά, αλλά σας επιτρέπουν και να τρώτε και να μιλάτε σωστά. Η καλή υγεία του στόματος είναι σημαντική για τη συνολική ευεξία σας.

Η καθημερινή προληπτική φροντίδα, όπως το κατάλληλο βούρτσισμα και το καθάρισμα με νήμα, βοηθάει να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα και είναι λιγότερο επώδυνη και δαπανηρή από τις οδοντιατρικές θεραπείες.

Στα διαστήματα που μεσολαβούν από τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, μπορούμε να κάνουμε πολύ απλά πράγματα για να μειώσουμε τον κίνδυνο της τερηδόνας, της ουλίτιδας και άλλων προβλημάτων:

 • Προσεκτικό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και καθάρισμα με νήμα μία φορά την ημέρα
 • Ισορροπημένη δίαιτα χωρίς πολλά γλυκά ή άμυλα ανάμεσα στα γεύματα
 • Χρήση προϊόντων στοματικής υγιεινής με fluoride
 • Χρήση στοματικού διαλύματος με fluoride εάν σας το συστήσει ο οδοντίατρός σας
 • Νερό εμπλουτισμένο με fluoride για τα παιδιά που είναι κάτω των 12 ετών. Εάν Ζείτε σε περιοχές που δεν υπάρχει τέτοιο νερό δώστε τους κάποιο συμπλήρωμα με fluoride

Το σωστό βούρτσισμα

Τοποθετείστε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών ως προς την παρυφή των ούλων και κινείστε την βουρτσίζοντας προς τα επάνω.

 

 

 

stomatiki2

 Με ήπιες, μικρές, παλινδρομικές κινήσεις βουρτσίστε την εξωτερική, την εσωτερική και τη μασητική επιφάνεια των δοντιών.

 

 

 

 stomatiki3Βουρτσίστε μαλακά και τη γλώσσα σας για να απομακρυνθούν τα βακτηρίδια και να φρεσκαριστεί η αναπνοή σας.

 

 

 

To σωστό καθάρισμα με νήμα

stomatiki4Χρησιμοποιείστε 45 πόντους νήμα, και αφήστε 5 περίπου πόντους ανάμεσα στα δάκτυλα.

 

 

 

stomatiki5Με ήπιες κινήσεις καθαρίστε τα κενά ανάμεσα στα δόντια σας. Καθαρίστε κάτω από την παρυφή των ούλων, αλλά αποφύγετε να πιέσετε το νήμα στα ούλα.